Flora si fauna Suceava | Cazare Suceava | Obiective turistice Suceava

Flora si fauna Suceava | Cazare Suceava | Obiective turistice Suceava




Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Suceava > Flora Fauna


 
 

Flora Fauna

Oferte Suceava 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Suceava

Nota 9.5 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Suceava

 
     
 
 
 
     
 
 

Flora si fauna judetului Suceava

Flora si fauna confera judetului Suceava o inegalabila frumusete si atractivitate. Ponderea vegetatiei o alcatuiesc padurile care ocupa peste 52% din suprafata judetului, cu o compozitie de 79,4% rasinoase si 20,6% foioase. In imprejurimile municipiului se gaseste atat vegetatie specifica zonei dealurilor, cat si cea caracteristica zonei de lunca. Suceava si teritoriul inconjurator apartin in intregime zonei padurilor de foioase care, mult reduse in decursul vremurilor si care au capatat un aspect discontinuu. In prezent, din vechiul codru au ramas impadurite doar masivul Dragomirna si dealul Ciungilor-Ilisesti.

Subarboretul acestor paduri este format din lemn maces (Rosa canina), sanger (Cornus sanguinea), corn (Cornus mas), alun salbatic (Corylus colurna), soc (Sambuscus nigra) etc.
Vegetatia de lunca a Sucevei cuprinde plante hidrofile lemnoase (salcia, rachita, plopul, arinul) si ierboase (rogoz, pipirig, izma, piciorul cocosului).
Pintre toate acestea se gasesc si plante rare, veritabile monumente ale naturii, ocrotite de lege. Astfel, la cea 9 km de oras, vizitatorii intalnesc rezervatia floristica Ponoare unde exista deditei (Pulsatilla patens si Pulsatilla montana), ruscuta de primavara (Adonis vernalis), frasinei (Dictamnus albus), stanjenei (Iris coespitosa si Iris sibirica),bulbuci (Trolius euro-pueus).

Tot in apropiere de Suceava, la 6 km de oras, pe teritoriul comunei Moara, se afla Rezervatia floristica de la Frumoasa, mai mica decat cea de la Ponoare, cu specii asemanatoare, dar si cu alte plante rare, printre care amintim vinetelele (Centaurea marclial-liana).

In perimetrul orasului, in parcul central, langa Muzeul de stiintele naturii, se afla un exemplar de fag rosu (Fagus silvatica v. antropurpurea), iar langa cinematograful Modern traieste un castan comestibil (Castanea vesca).
Patura erbacee specifica zonei cuprinde mai ales pirul (Agropyron brandzae) si iarba grasa (Por-tulaca oleracea).

De asemenea, se bucura de conditii bune de dezvoltare cerealele, plantele tehnice si legumele.


Diversitatea conditiilor fizico-geografice din zona se reflecta si in cadrul lumii animale prin bogatia de mamifere, mai ales ierbivore, precum si prin numeroasele pasari.

In padurea de la Patrauti traieste o colonie de cerbi (Cervus elaphus), iar in cea de la Mihoveni sant multi fazani (Phasianus colchicus). Interes cinegetic in zona il mai prezinta iepurele (Lepus euro-paeus), caprioara (Capreolus capreolus), vulpea (Canis vulpes) si mistretul (Sus scrofa), care populaeza padurile din apropiere.
Dintre pasari predomina graurele (Onolus ono-lus), botgrosul (Coccothraustes coccotliraustes), sitarul (Scolopax rusticola).

Apele din zona sunt populate cu mreana (Barbus jluviatilis), clean (Leuciscus cephalus), lipan (Thy-molus thymalus), scobar (Chonarostoma nasus) si crap (Cyprinus carpio) ce prezinta o mare importanta economica.

Sub egida Academiei Romane sunt protejate si ocrotite peste 20 de rezervatii naturale din judetul Suceava:

Rezervatii geologice: - Cheia Moara Dracului; Stratele geologice de la Pojorita; Clipa triasica de pe paraul cailor -Fundu Modovei

Rezervatii forestiere: - Codrul multisecular de la Slatioara; Padurea multiseculara de pe masivul Giumalau; Padurea de la Zamostea; Tinovul mare de la Poiana Stampei si Saru Dornei.

Rezervatii floristice: - Fanetele seculare de la Ponoare - Bosanci; Fanetele seculare de la Frumoasa-Moara; Fanetele seculare de pe muntele Todirescu - Masivul Rarau; Mestecanisul pitic de la Lucina; Strugurele ursului de la Benea - Moldova Sulita; Complexul de nuferi din Salcea.

Rezervatii mixte - Complexul natural-geologic de la Zugreni; Complexul geologic din Calimani; Turbaria de la Gradinita

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Bucovina Suceava

Cazare Hotel Bucovina Suceava | Prezentare Suceava Bucovina Hotel | Poze Suceava Hotel Bucovina
Clasificare Hotel Bucovina - 2 stele
130 LEI