Obiective Turistice Suceava | Cetatea de Scaun Suceava | Muzee Suceava

Obiective Turistice Suceava | Lacase de cult | Muzee Suceava | Accommodation Suceava
Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Suceava > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Suceava 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Suceava

Nota 9.5 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Suceava

 
     
 
 
 
     
 
 

Obiective Turistice Suceava

Cetatea de Scaun. Situata pe un platou inalt al orasului Suceava, in partea de est a orasului, restaurata in ultimii ani, este o ctitorie a voievodului Petru I Musat, mentionata pentru prima oara intr-un document din anul 1388; construita din piatra, a fost intarita ulterior de Stefan cel Mare cu ziduri de peste 10 m si o grosime de aproape 4 m, facand-o inexpungabila.

Cetatea Scheia. Aflata la 384 m altitudine, in partea de nord-vest a orasului, a fost ridicata in sec. XIV; are forma unui romb cu latura de 36 m in interior si ziduri groase de 3 m, Ruinele Curtii Domnesti. Bd. Ana Ipatescu; peste resturile unui palat de lemn datand din timpul domniei lui Petru Musat, voievodul Stefan ccel Mare a ridicat o cladire de piatra, refacuta in caramida de Vasile Lupu; se vad urmele unor incaperi si beciuri. Muzeul judetean - Str. Stefan cel Mare, 33 infiintat in anul 1900; expune interesante piese care evoca trecutul bogat in evenimente si fapte eroice al locuitorilor meleagurilor sucevene, din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre; un interes aparte il reprezinta "sala tronului", in care, mobilier, costume si alte obiecte recosntituie atmosfera de la curtea lui Stefan cel Mare.
Muzeul de arta populara. Str. Ciprian Porumbescu, 5; functioneaza in cladire a fostului han Domnesc, constructie de la sfarsitul se. XVI; adaposteste colectii de etnografie si arta populara.

Complexul medieval Zamca - Str. Zamcii; a fost ridicat in anul 1606, pe un platou din partea de vest a orasului Suceava de armenii refugiati in Moldova inca din sec. XVI; zidul de incinta formeaza un trapez cu doua laturi paralele, cu o poarta de intrare monumentala, boltita, pe latura de vest; aici si-a asezat tabara regele Sobieski in anul 1601. Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare opera a sculptorului Eftimie Barladeanu, dezvelita in anul 1977, amplasata pe inaltimea de unde Cetatea de Scaun domina orasul. Statuia lui Petru Musat - Str. Stefan cel Mare; situata in fata Casei de cultura, este o opera a sculptorului Paul Vasilescu.

Casa de cultura - Str. Stefan cel Mare; frumoasa constructie din anul 1968; dispune de sali de spectacole, spatii pentru activitati de club s.a.; aici isi desfasoara activitatea teatrul popular "Matei Millo" si au loc spectacole ale ansamblului artistic "Ciprian Porumbescu" si ansamblul folcloric "Hora".

Parcul central. Aflat in in inima orasului Suceava, adaposteste doua lucrari de arta: bustul compozitorului Ciprian Porumbescu (opera din anul 1933 a sculptorului Ioan Cardei) si bustul voievodului Petru Rares (realizat in 1977 de sculptorul Gavril Covalski).
Sectia de stiintele naturii - Str. Stefan cel Mare, 23; expune colectii de paleontologie, flora si fauna din zona; in aceeasi cladire este deschisa Sectia de arta plastica. Fondul memorial documentar "Simeon Florea Marian" - Aleea S. Fl. Marian, 2; cuprinde obiecte personale, publicatii, manuscrise care au apartinut folcloristului si etnografului (1847-1907).
Monumentul de arhitectura medievala "Mirauti" - Str. Mirautilor, 17; este o stitorie a lui Petru I Musat (sec. XIV), refacuta din temelii in sec. XVII; restaurata in forma actuala la sfarsitul secolului trecut; in acest edificu avea loc incoronarea domnitorilor Moldovei.
Monumentul de arhitectura medievala din Str. Ioan Voda Viteazul, 2; prima constructie din cadrul complexului a fost ridicata in sec. XVI, de cand dateaza si urmele de pictura exterioara de pe fata sudica; alte constructii apartin secolelor XVII si XIX Monumentul de arhitectura medievala din Str. Stefan cel Mare, 1; ctitorie a lui Petru Rares din anii 1534-1535; in curte se afla un turn inalt de 30 m, construit de Alexandru Lapusneanu in anul 1561, avand incrustata, pe unul din pereti, stema vechii Moldove.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Bucovina Suceava

Cazare Hotel Bucovina Suceava | Prezentare Suceava Bucovina Hotel | Poze Suceava Hotel Bucovina
Clasificare Hotel Bucovina - 2 stele
130 LEI