economie Tulcea

economie Tulcea
Cazare Romania > Delta Dunarii > Judetul Tulcea > Cazare Tulcea > Economie


 
 

Economie

Oferte Tulcea 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Tulcea

Nota 9.3 din 10 pe baza a 6 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Tulcea

 
     
 
 
 
     
 
 

Activitatea economica a municipiului Tulcea este reprezentata in principal de industria metalurgica industria de constructii, constructii de nave, industria prelucrarii materialelor de constructii, industria prelucrarii lemnului, industria textila si nu in ultimul rand industria alimentara.

In economia locala a municipiului Tulcea, agricultura detine o mica parte. Pe de alta parte, sectoarele de pescuitul si industria prelucrarii pestelui detin un important rol datorita caracteristicilor speciale ale zonei si pozitiei geografice pe care o ocupa.

In municipiul Tulcea functioneaza urmatoarele porturi: industrial, mineralier, turistic si comercial prin care se asigura transportul de marfuri cu vase si barje ce pot avea o capacitate de pana la 18.000 tdw.

Asezarea geografica si configuratia terenului au favorizat dezvoltarea transportului fluvial, rutier, feroviar si aerian.

Harta porturi Tulcea
Transportul naval de pasageri
- asigura curse zilnice pentru pasageri pe cele 3 brate ale Dunarii: Chilia, Sf. Gheorghe, Sulina. Principalele porturi pe raza municipiului Tulcea sunt : portul IAMC, portul industrial, portul comercial, portul de pasageri.

Transportul feroviar - dispune de o gara de calatori si o gara de marfuri. Gara de calatori asigura 2 curse zilnice pe ruta Tulcea-Bucuresti si retur si 4 curse zilnice pe ruta Tulcea-Constanta si retur.
Prin gara de marfuri a municipiului Tulcea se deruleaza transportul de materii prime si marfuri catre si dinspre toate zonele tarii.

Transportul rutier - este asigurat catre toate localitatile de pe uscat din judet. Legatura in afara judetului se realizeaza prin curse zilnice Tulcea-Bucuresti, Tulcea-Constanta, Tulcea-Galati, Tulcea-Braila si retur.

Transportul aerian - este asigurat prin aeroportul Delta Dunarii situat la 13 km de municipiu si care organizeaza curse ocazionale charter. Se asigura permanent servicii de aviatie utilitara pentru agricultura si sanatate. Detalii despre aeroportul Delta Dunarii gasiti in pagina click aici

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip