Cazare Teius | Oferte cazare Teius | Cazare Hotel Pensiuni Vile Teius | Accommodation Teius

Oferte Cazare Teius | Informatii turistice Teius | Obiective turistice Teius | Accommodation Teius
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Alba > Cazare Teius


 
 

Cazare Teius

Oferte Teius 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Cazare Teius, Strada Avram Iancu, bl. C1

Situat la 16.1 km de Alba Iulia și 46,7 km de Bazna , Apartament Floare Albastra oferă cazare în Stremț . Proprietatea ofera parcare privată gratuită . Un TV este disponibil . Există de asemenea o baie privată cu duș .

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Teius, Str. Decebal, nr. 24

Casa Onelia oferă cazare în Teiuș, la 17 km de Alba Iulia. Accesul la internet WiFi este gratuit în toate zonele proprietății. Toate camerele au baie privată.

Informatii
 
     
 
 

Orasul Teius se situat la o altitudine de 250 m, in culoarul depresionar Alba Iulia - Turda, pe dreapta Muresului, pe raul Geoagiu. Localitatea Teius are aproximativ 7400 locuitori si are in subordine 4 localitati, si a fost declarat oras in anul 1994.

In zona localitatii Teius au fost descoperite urme de locuire ce indica prezenta unei asezari in acest loc inca din Epoca Bronzului (Cultura Noua) si Epoca Fierului (Hallstatt). Prima mentionare documentara dateaza din anul 1290 in documente papale sub numele de Villa Spinarum iar mai tarziu sub numele de Thyues, Tyuis, Oppidum Teowys.

Se pare ca pe timpul regelul Matei Corvin orasul poarta rangul de oras regesc sub numele de Thywys insa ulterior orasul cunoaste o perioada de declin si revine in categoria asezarilor rurale.

In prezent orasul Teius este un important nod feroviar aici intalnindu-se magistrala 3 (Bucuresti - Brasov - Satu Mare) cu linia Simeria - Alba Iulia - Teius.