Tratament Baile Tusnad | Proceduri de tratament balnear | Tratamente balneo-climaterice Baile Tusnad

Tratamente Baile Tusnad | Baza de tratament balnear | Proceduri si calitatea apelor sarate
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Harghita > Cazare Baile Tusnad > Tratamente


 
 

Tratamente

Oferte Baile Tusnad 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Tusnad

Nota 8.7 din 10 pe baza a 18 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Tusnad

 
     
 
 
 
     
 
 

Indicatii terapeutice
Afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare si ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii);
A fectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala);
Afectiuni digestive ( boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare);
Afectiuni endocrine ( hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow)

Tipuri de proceduri
Bai cu CO2, mofete, bai galvanice, masaj
Impachetari cu parafina, bai de plante, masaj
Magneto-diaflux, ionizari, cultura fizica medicala
Cura interna cu ape minerale, masaj manual reflex
Magnetoterapie, cultura fizica medicala, masaj, cura de teren, cura interna.

Factori naturali de cura
Ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate;
Mofete;
Bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant;

Baza de Tratament

Baza de tratament reprezinta totalitatea spatiilor amenajate pentru aplicare metodelor de tratament specific cu factori terapeutici naturali: ape naturale carbogazoase, mofeta, proceduri de medicina fizica si chinetoterapie sub forma de cura balneara.

Kinetoterapia -terapia prin miscare se pate folosi in programele terapeutice de recuperare si profilactice (kinetoprofilaxia).

Hidrokinetoterapia - Utilizarea apei minerale ca mediu de facilitare pentru programele de kinetoterapie. Temperatura apei minerale este de 26g- 31g C, temperatura la care se produc efecte microrelaxante si antialergice.

Electroterapia - terapie fizicala care foloseste forme diferite de curent electric ( curent galvanic, curent de joasa fregventa, curent de fregventa medie, curent de inalta frecventa, unde scurte, microunde, ultrasunete), radiatii inflarosii, ultraviolete si lasser, campuri magnetice de joasa frecventa. Necesita personal specializat, asistenti medicali fizioterapeuti.

Masoterapia - un grupaj de exercitari mecanice de tip manual asupra tegumentului. Masajul manual este efectuat de personal medical specializat- maseuri sau asistenti medicali, specialitatea masoterapie.

Terapia locala - foloseste ca factor terapeutic vectorul temperatura care poate fi tramsferata corpului prin intermediul unui suport termic cum ar fi parafina. Parafina se aplica sub forma de placa de parafina la temperatura de 50g C circa 15-20 minute.

Hidroterapia - balneatia externa cu apa minerala carbogazoasa in scop terapeutic, penru factorul termic, de presiune, biochimic (bioxidul de carbon dizolvat in apa), a vasodilatator. Temperatura apei este de 32-34g C. Durata unei sedinte este de 15 min si necesita supravechere de personal necalificat medical.

Hidromasaj - dus subacval partial si general, sub forma de jet de apa sub presiune proiectat de tegument. Presiunea jetului de apa este de 2-4 kg/cm2.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip