Clima orasului Breaza | Clima statiunea Breaza | Starea Vremii in Breaza

Climatul orasului Breaza | Temperaturii medii anuale | Breaza Starea Vremii
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Breaza > Clima


 
 

Clima

Oferte Breaza 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Breaza

Nota 2.6 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Breaza

 
     
 
 
 
     
 
 

Clima in orasul Breaza este una temperat - continentala datorita asezarii acestuia. Cea mai rece luna este ianuarie, cu o medie de -1,90 C iar luna cea mai calda este iulie, cu o medie de 19,6C.
Temperatura medie anuala este de 9,30°C, lucru ce poate fi considerat ca o evidentiere a caracterului temperat-continental al climei.

La Breaza umiditatea relativa a aerului este mai mica vara (62-72%) si maxima iarna (76-80%). Evolutia aproximativ uniforma a umiditatii aerului se datoreaza pozitiei apropiate de zonele inalte din jur si vegetatiei bogate chiar daca uneori pot avea loc influente asupra valorilor de umiditate datorita racirilor radiative din noptile senine sau ca urmare a aparitiei fenomenului de inversiune termica.

Numarul mediu de zile cu cer senin in orasul Breaza este cuprins intre 8,1 zile in februarie si 15,6 zile in august, inregistrand un total anual mediu de 129,3 zile. Acest numar mare de zile senine, asigura conditii favorabile efectuarii climatoterapiei, helio si aeroterapiei si desigur, turismului.
Precipitatiile atmosferice prezinta un anumit grad de variabilitate si sunt suficiente in tot cursul anului.

In orasul Breaza circulatia predominanta a aerului se face pe directia N-S, datorita orientarii Vaii Prahovei si a dispunerii dealurilor si a principalilor versanti muntosi din apropiere. Aeroionizarea predominant negativa a aerului din zona parcului si a centrului de sanatate "Eden" completeaza in mod favorabil proprietatile climatului localitatii.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Vila ElGre Breaza

Cazare Vila ElGre Breaza | Prezentare Breaza ElGre Vila | Poze Breaza Vila ElGre
Clasificare Vila ElGre - 4 stele
200 EUR