Sanatate Breaza | Tratamente Breaza | Informatii medicale

Tratamente in statiunea Breaza | Consultatii Medicale | Sanatate Breaza
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Breaza > Sanatate Breaza


 
 

Sanatate Breaza

Oferte Breaza 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Breaza

Nota 2.6 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Breaza

 
     
 
 
 
     
 
 

In ceea ce priveste sectorul de sanatate, asistenta medicala este asigurata prin dispensare medicale, cabinete stomatologice private si Spitalul de Boli Pulmonare.
Breaza se poate lauda cu una din primele clinici pentru sugari (1918), infiintata de ""Juna Cruce Rosie Americana"" si care a fost prima forma de colaborare romano-americana pe taram medical.

Izvoarele de ape minerale, descoperite inca din trecut, au primit in 1873, la Expozitia de la Viena, Diploma de Onoare pentru calitati terapeutice deosebite. Recunoasterea lor pe plan local era mult mai veche, generalul rus Pavel Kiseleff trimitand aici in 1833, la tratament, soldati bolnavi. Acestea sunt deosebit de cautate pentru tratarea nevrozelor, anemiilor, a bolilor cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare.
La intersectia strazii Colonel Popovici cu strada Victoriei se afla un izvor cu apa sulfuroasa (10-15 minute din centrul orasului).
Izvorul sulfuros de sub dealul Cacova este cea mai importanta sursa hidrominerala din localitatea Breaza. Isi are originea in valea paraului Gurga-Cacova, iar accesul pana la sursa este anevoios. Acest izvor se incadreaza in randul apelor minerale (sulfuroasa, sulfatata, cloruro-sodica, calcica), avand o puritate ridicata.

Apa acestui izvor poate fi utilizata in cura interna in urmatoarele afectiuni:
-enterocolite cronice nespecifice;
-afectiuni ce necesita cura de colereza;
-deschinezii biliare;
-colecistite cronice;
-sechele postoperatorii pe caile biliare.

Izvorul Sulfuros din Breaza de Jos
este situat in partea de jos a localitatii Breaza, accesul pana la sursa fiind, de asemenea, anevoios. Caracteristicile sunt asemanatoare apei izvorului sulfuros de sub dealul Cacova desi, ponderal, componentele care definesc aceste caracteristici au valori mai mici. Apa izvorului din Breaza de Jos este sulfuroasa, sulfatata, sodica, calcica hipotona.

Izvorul Sarat din Valea Morii se afla la o distanta de 5 km (spre vest) fata de centrul localitatii Breaza iar accesul pana la sursa este acceptabil, izvorul avand originea intr-o zona cu rupturi si alunecari de teren. Apa izvorului este cloruro-sodica, sulfatata, bromurata, calcica, magneziana, hipertona.
Centrul de sanatate si medicina preventiva ""Fundatia Eden"" va sta la dispozitie cu o paleta larga de servicii: consultatii medicale, investigatii paraclinice, gimnastica medicala de intretinere, cursuri de bucatarie, dieta vegetariana si demonstratii practice de arta culinara vegetariana, conferinte pe teme de sanatate. Pe langa odihna, masaj, sauna, program antistress si de abandonare a fumatului, ""Fundatia Eden"" ofera si proceduri de hidroterapie, helioterapie, fitoterapie, argiloterapie, carbunoterapie, aeroterapie. Exista si cabinete specializate in consiliere personala si consiliere familiala.

O componenta majora a terapiei naturiste aplicate in Centrul de sanatate si medicina preventiva ""Fundatia Eden"" o reprezinta dieta ""zero"" colesterol. Aceasta dieta, riguros supravegheata, da rezultate excelente la pacientii suferinzi de boli cardio-vasculare, diabet, boli digestive etc.
Pot beneficia de aceste servicii fumatorii, persoanele venite la odihna, bolnavii suferinzi de arterioscleroza, hipertensiune arteriala, angina pectorala, diabet zaharat, obezitate, stress, nevroza, astm bronsic, reumatism articular cronic.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Vila ElGre Breaza

Cazare Vila ElGre Breaza | Prezentare Breaza ElGre Vila | Poze Breaza Vila ElGre
Clasificare Vila ElGre - 4 stele
200 EUR