Invatamant Breaza | Scoli Generale Breaza | Licee Breaza | Sport Breaza

Licee Scoli Generale Breaza | Lista liceelor din Breaza | Informatii Utile Breaza | Sport Breaza
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Breaza > Invatamant Si Sport


 
 

Invatamant Si Sport

Oferte Breaza 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Breaza

Nota 2.6 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Breaza

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Breaza are in prezent, pentru cei aproape 22.000 de locuitori, 20 de unitati de invatamant: de la unitati prescolare , pana la Grupul Scolar ""Spiru Haret"", Liceul ""Aurel Vlaicu"", Colegiul Militar ""Dimitrie Cantemir"". In aceasta pepiniera de oameni de nadejde, zidesc suflete si minti peste 231 cadre didactice, iar 2818 elevi au fost inregistrati in anul scolar 2000-2001.

Un loc aparte se cuvine Colegiului Militar ""Dimitrie Cantemir"", varf de lance al invatamantului militar. El a luat fiinta in orasul Targoviste, la Manastirea Dealu, pe data de 4 iunie 1912, din initiativa lui Nicolae Filipescu.

In urma izbucnirii razboiului mondial, ofiterii au plecat la regimentul lor de origine, profesorii au primit ordine de mobilizare iar la data de 16 noiembrie 1916 s-a primit ordin de evacuare a institutiei, cu directia Iasi, datorita intrarii dusmanului pe teritoriul romanesc.
Din 22 ianuarie 1929, scoala a primit denumirea Liceul Militar ""Nicolae Filipescu"" de la Manastirea Dealu, ca o recunoastere a meritelor deosebite ale ctitorului ei.
Din ianuarie 1934, liceul a intrat sub inaltul patronaj al regelui Carol al II-lea, deoarece Mihai, fiul sau, a devenit elev al scolii in 1930. Din acest moment a avut un nou statut, devenind ""o scoala de selectie si un institut de experimentare a celor mai potrivite metode si mijloace pentru intemeierea unei podgorii nationale..."".
Dupa cutremurul din noaptea de 9/10 noiembrie 1940, cand o mare parte din cladirile colegiului se daramau, Colegiul Militar ""Nicolae Filipescu"" a fost mutat in garnizoana Predeal, in localul ""Fratilor de Cruce"".

Aici s-au desfasurat cursurile pana in vara anului 1948, cand toate liceele militare au fost desfiintate.
In 1949 se reia activitatea, la Predeal absolvind, in iunie 1953, prima promotie a noii institutii (73 de absolventi).
Datorita unor conditii improprii pentru desfasurarea activitatilor didactice si extrascolare, scoala este mutata la 20 octombrie 1954 in orasul Breaza, in localul fostei Scoli Militare Politice nr.1.

Colegiul Militar ""Dimitrie Cantemir"" se prezinta astazi ca o institutie scolara impunatoare, cu o bogata si moderna baza material-didactica, dispunand de: 25 sali de clasa, 2 sali multifunctionale, 1 centru de calcul (doua retele a cate 12 posturi, 1 complex Internet, 1 complex de tehnoredactare computerizata), 1 complex de psihologie, 18 cabinete, 10 laboratoare, 1 biblioteca (76.000 volume), 1 muzeu de biologie, 2 poligoane de tragere, 1 baza sportiva complexa. Pe data de 4 iunie 2002, colegiul a serbat 90 de ani de la infiintare.

In Breaza, fotbalul este si el prezent prin doua echipe de divizia C: una a S.C. ""Hidrojet"" S.A. Breaza, alta a Colegiului Militar ""Dimitrie Cantemir"". Prima echipa mai subventioneaza o serie de lupte libere care, in conditii precare de pregatire, a obtinut 16 titluri de campioni judeteni ( de la 13 la peste 18 ani), un loc II la interjudetene si un loc IV si 2 locuri V la finalele pe tara.
Sporturi ca volei, tenis cu piciorul, bedmington si fotbal se pot practica pe stadionul din parcul orasului. Cei care iubesc plimbarile pe dealurile Brezei pot inchiria biciclete mountain bike.
In complexul hotelier ""Aleea Nucilor"" functioneaza o sala de fitness, aerobic, gimnastica de intretinere deschisa intre orele 9-14 si 16-21.
Iubitorii de golf au la dispozitie un teren de golf pe o suprafata de 5000 mp, avand in vecinatate 4 lacuri amenajate artificial.
""Lac de verde"" este primul teren de golf din Romania omologat international, unde veti fi introdusi, cu profesionalism, in secretele golfului de un personal stilat si mereu atent la dorintele celor ce-l practica.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Vila ElGre Breaza

Cazare Vila ElGre Breaza | Prezentare Breaza ElGre Vila | Poze Breaza Vila ElGre
Clasificare Vila ElGre - 4 stele
200 EUR