Cazare Marginea | Oferte cazare Marginea | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Marginea | Accommdation

Cazare Marginea | Vile Pensiuni Hoteluri Marginea | Obiective turistice Marginea | Marginea Accommodation
Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Marginea


 
 

Cazare Marginea

Oferte Marginea 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Marginea este o comuna aflata in componenta judetului Suceava aceasta situindu-se in partea de nord a Romaniei la intersectia meridianului 25 grade 40 min. est cu paralela 47grade 48min. nord. Cadrul natural al zonei este caracterizat de forme specifice trecerii de la zona de podis la zona de munte care completat cu strabatereacentrala a raului Sucevita dau un colorit pitoresc fiind o adevarata comoara peisagistica.

Platforma situata la o cota aproximativade 600 m a dealului Fatului ofera privitorului dornic de desfatare o frumuoasa imagine a tuturor asezarilor din depresiunea Radauti.Succesiune de forme de relief are o orientare pe directia nord-vest si sud est. Comuna Marginea este strabatuta de drumul national 17A care asigura traficul Suceava si Radauti spre Campu Lung si Vatra Dornei precum si de drumul judetean care asigura legatura intre satele din extremitatea nordica a judetului si orasele Solca si Gura Humorului.

Aceste cai rutiere foarte bine intretinute sunt importante din punct de vedere turistic fiind aceleacare asigura legatura intre principalele asetaminte monahale, perle ale culturii medievale romanestisi europene incluse in patrimoniul UNESCO situate la Putna ,Radauti, Arbore, Voronet, Sucevita si Moldovita.

Din punct de vedere turistic Marginea este cunoscuta pe plan national si mai ales international prin pastrarea si perpetuarea intr-o forma autentica a stravechilor indeletniciri din epoca bronzului (sec. V - V I ) de modelare manuala a lutului argilos in scopul fabricarii vaselor cu intrebuitare casnica pentru gatit sau pentru prelucrarea laptelui si diverse alte forme ornamentale.

Unicitateaceramicii de Marginea pe plan international este data de culoarea neagra rezultata in urma arderii precum si modelarea unor forme specifice traditionale.Cultura populara a comunei se regaseste si in portul popular specific care se poarta in zilele de sarbatoarede catre batrinii satului.

Un numar inca insemnat de case de locuit isi pastreza arhitectura avand o vechime de mai mult de 100 deani. Numarul acestora este insa de la un an la altul din ce in ce mai redus locul lor fiind luat de impozante edificii moderne cu elemente imrumutate din arhitectura europeana a secolului XX.

In ultimii 10 ani s-au construit mai multe de 1000 de case de locuit noi si la alte 1000 de case s-au efectuat lucrari de modernizare.Populatia comunei Marginea este formata numai din romani fiind in continua crestere de la 4004 locuitori in anul 404; 7354 locuitori in 1976; 8732 locuitori in 1992 .Densitatea populatiei este de 98 locuitori Km 2.

Activitatea economica a comunei Marginea este in continua diversificare cunoscand o explozie vizibila in ultimii 5 ani fiind legata de exploatarea si prelucrarea lemnului . Bine reprezentat este si comertul existind mai multe puncte de desfacere a materialelor de constructii si mai multe magazine de produse alimentare foarte bine aprovizionate.

Caile de comunicatii sunt reprezentate de Oficiul PTTR care desfasoara toate tipurile de activitati postale precum si legaturi telefonice digitale.Se poate afirma cu certitudine ca comuna Marginea este un loc ce ofera o diversitate de facilitati pentru caredoresc sa-i fie oaspeti.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip