Clima Timisoara | Starea vremii Timisoara | Conditii climatice Timisoara

Clima Timisoara | Starea vremii | Conditii meteorologice in Timisoara
Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Timisoara > Clima


 
 

Clima

Oferte Timisoara 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Timisoara

Nota 8.8 din 10 pe baza a 11 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Timisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Timisoara se incadreaza in climatul temperat continental moderat, caracteristic partii de sud-est a Depresiunii Panonice, cu unele influente submediteraneene (varianta adriatica).

Temperatura medie anuala in Timisoara este de 10,6º C, luna cea mai calda fiind iulie 21,1ºC, rezultand o amplitudine termica medie de 22,7ºC, sub cea a Campiei Romane, ceea ce atesta influenta benefica a maselor de aer oceanic. Din punct de vedere practic, numarul zilelor cu temperaturi favorabile dezvoltarii optime a culturilor, adica cele care au medii de peste 15ºC, este de143/an, cuprinse intre 7 mai si 26 septembrie. Temperatura activa, insumand 2761ºC, asigura conditii foarte bune pentru maturizarea plantelor de cultura, inclusiv a unora de provenienta mediteraneana.

Aflandu-se predominant sub influenta maselor de aer maritim dinspre nord-vest, Timisoara primeste o cantitate de precipitatii mai mare decat orasele din Campia Romana.
Timisoara suporta, din directia nord-vest si vest, o miscare a maselor de aer putin diferita de circulatia generala a aerului deasupra partii de vest a Romaniei. Canalizarile locale ale circulatiei aerului si echilibrele instabile dintre centrii barici impun o mare variabilitate a frecventei vanturilor pe principalele directii.

In Timisoara cele mai frecvente sunt vanturile de nord-vest si cele de vest, reflex al activitatii anticiclonului Azorelor, cu extensiune maxima in lunile de vara. an aprilie-mai, o frecventa mare o au si vanturile de sud. Celelalte directii inregistreaza frecvente reduse. Ca intensitate, vanturile ating uneori gradul 10 pe scara Beaufort, furtunile cu caracter ciclonal venind totdeauna dinspre vest, sud-vest.