Localizare Timisoara | Asezare Geografica | Harta Timisoara

Locatia orasului Timisoara | Prezentare Geografica | Harta Orasului Timisoara
Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Timisoara > Locatie Timisoara


 
 

Locatie Timisoara

Oferte Timisoara 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Timisoara

Nota 8.8 din 10 pe baza a 11 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Timisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Timisoara este situata in sud-estul campiei Tisei, in zona de divagare a raurilor Timis si Bega. Apele celor doua rauri au format aici un tinut foarte mlastinos si frecvent inundat. Timisoara insa s-a dezvoltat intr-unul din putinele locuri pe unde se puteau trece mlastinile.

Acestea au constituit pentru mult timp o autentica fortificatie in jurul cetatii, insa au favorizat si o atmosfera umeda si insalubra, precum si proliferarea epidemiilor de ciuma si holera, care au mentinut relativ scazut numarul de locuitori si au impiedicat semnificativ dezvoltarea cetatii.

Cu timpul insa intreaga zona a fost bonificata, paienjenisul de canale au fost deviate, mlastinile s-au uscat. Decisiv pentru imbunatatirea terenului a fost construirea Canalului Bega incepand cu 1728 si asanarea completa a mlastinilor din imprejurimi. In schimb, terenul de pe raza orasului mosteneste o panza freatica aflata la o adancime de numai 0,5 - 5 m: factor care nu permite construirea edificiilor inalte.

Timisoara detine cel mai amplu ansamblu de cladiri istorice din Romania, constituit din ansamblurile urbane ale cartierelor Cetate, Iosefin si Fabric. Arhitectura variata, influentele barocului Vienez si multitudinea de parcuri au adus Timisoarei, asa cum s-a spus mai sus, renumele de Mica Viena si de Orasul parcurilor.

Municipiul Timisoara este asezat la intersectia paralelei de 4547" latitudine nordica, cu meridianul de 2117"" longitudine estica, aflandu-se, ca pozitie matematica, in emisfera nordica, la distante aproape egale de polul nord si de ecuator si in emisfera estica, in fusul orar al Europei Centrale, vezi harta Timisoara. Ora locala a orasului (considerata dupa meridian) este in avans cu 1h 25" 8"" fata de ora meridianului 0, Greenwich, dar se afla in intarziere cu 34" 52"" fata de ora oficiala a Romaniei (ora Europei Orientale).