Stiri Timisoara | Stiri Locale Timisoara | Stiri mondene

Stiri de ultima ora Timisoara | Stiri Mondene Timisoara | Stiri Romania - Timisoara | Primaria Timisoara
Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Timisoara > Stiri Timisoara


 
 

Stiri Timisoara

Oferte Timisoara 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Timisoara

Nota 8.8 din 10 pe baza a 11 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Timisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Jose Carreras la Timisoara

22.06.2008

Perceput pe drept cuvant ca fiind cel mai important eveniment muzical al anului, spectacolul din 20 iulie, de la Strandul Tineretului din Timisoara, este singurul concert pe care renumitul tenor Jose Carreras il va sustine in Romania, in cadrul acestui turneu.

Printr-o hotarare a Consiliului Local Timisoara, municipalitatea sustine cu suma de 600 000 de lei Concertul Jose Carreras la Timisoara.

Conceput ca un proiect cultural de mare amplitudine, in masura sa impuna Timisoara ca un epicentru al vietii artistice din Romania si din Estul Europei, concertul are un deviz estimativ de cca 400 000 de euro, suma care se va intregi din vanzarea de bilete si contributia sponsorilor si a suporterilor evenimentului.

Data: 20 iulie 2008
Ora: 20:00
Locul: Strandul Tineretului Timisoara

Se pun in vanzare 7 964 de bilete, pe 4 categorii, cu urmatoarele preturi:
VIP : 800 lei
Platina (categoria 1): 200 lei
Gold (categoria 2): 150 lei
Silver (categoria 3): 120 lei
Bronz (categoria 4): 100 lei

Timisoara Muzicala - 14.05.2008

<>Vineri, 16 mai, ora 19.00, la Radio Romania Muzical poate fi ascultat concertul de deschidere a Festivalului International “Timisoara muzicala”, concert sustinut de Orchestra Filarmonicii “Banatul”, dirijata de Gottfried Rabl din Austria, avand-o ca solista pe violonista germana Nina Carmon.

Programul cuprinde lucrari celebre: ciclul de concerte “Anotimpurile” pentru vioara si orchestra de Antonio Vivaldi si Simfonia a III-a de Johannes Brahms. Cu aceasta ocazie, violonistului Gabriel Banat i se va decerna titlul de cetatean de onoare al orasului Timisoara.

Gabriel Banat, nascut la Timisoara in 23 septembrie 1926, a fost unul dintre discipolii lui George Enescu. A fost considerat un copil-minune al viorii. Dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial s-a stabilit in Statele Unite ale Americii, unde a desfasurat o cariera prodigioasa.

Luni, 19 mai, ora 19.00, Radio Romania Muzical transmite in direct recitalul sustinut de violonistii Corina Belcea Fisher si Joshua Fisher, alaturi de pianistul Dragos Mihailescu.

In program figureaza lucrari de Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Serghei Prokofiev si Johannes Brahms.

Corina Belcea, nascuta la Timisoara in 1975 si actualmente rezidenta in Marea Britanie, este fondatoarea celebrului Cvartet Belcea, considerat in momentul de fata una dintre cele mai valoroase formatii de muzica de camera la nivel international. Ea canta in acest recital alaturi de sotul ei, violonistul britanic Joshua Fisher.

Concertele vor fi comentate din Studioul Radio Romania Muzical de la Bucuresti de Monica Isacescu.

Sursa: cotidianul.ro

Cu vaporul, de la Timisoara la Viena

Raul Bega va redeveni navigabil pentru ambarcatiuni usoare, la sfarsitul anului viitor. Peste alti patru ani, se va putea calatori cu vaporul pana la Viena sau Rotterdam, pe Bega, si mai apoi pe Dunare.

La finele lui 2009, raul ar urma sa redevina navigabil pentru ambarcatiuni usoare. Peste alti patru ani, banatenii vor putea calatori cu vaporul pana la Viena sau Rotterdam, pe Bega, si mai apoi pe Dunare.

Lucrari de 11 milioane de lei
Potrivit Sorinei Neaga, purtator de cuvant al Directiei Apelor Banat (DAB), curatarea Begai va incepe in luna mai. Lucrarile vor costa aproape 11 milioane de lei, iar la finalul lor, 700.000 de metri cubi de mal vor fi scosi din canal. Canalul va fi decolmatat pe o portiune de 20 de kilometri si va fi adancit cu pana la 150 de centimetri.

„Lucrarile de reabilitare constau din dragarea canalului si depunerea namolului rezultat in depozite ecologice. Pentru preluarea celor aproximativ 700.000 de metri cubi de namol estimati ca rezultand din operatiunile de dragaj, s-au prevazut sase depozite“, explica Titu Bojin, directorul DAB.

Codruta Dobrescu, managerul agentiei de turism Cardinal, sustine ca, odata transformat in canal navigabil, pe raul Bega vor putea fi organizate croaziere splendide. „Am putea avea excursii de weekend pana in Budapesta sau Belgrad, unde Dunarea este foarte bine pusa in valoare din punct de vedere turistic, si e aproape, dar se vor putea face si calatorii mai lungi, spre Viena, de exemplu, sau pana in Olanda, cum era pe vremuri.“

Noroi toxic
Studiul de fezabilitate pentru ecologizarea canalului, realizat de specialisti olandezi, indica faptul ca Bega, pe un tronson de 44 de kilometri, are mal intre 50 de centimetri si un metru, care reprezinta un adevarat pericol bio-chimic. Specialistii care au facut analiza chimica a malului au descoperit chiar si substante radioactive, precum si metale grele (mercur), dar si arsenic, cupru, sulfat de aluminiu, pesticide si carburanti.

Intr-o a doua etapa a proiectului de ecologizare a Begai, ce va fi derulata de anul viitor, canalul va fi adancit cu pana la sapte metri, pentru a permite navigatia, au precizat reprezentantii DAB.

Ultima ecologizare a Begai a avut loc in urma cu 63 de ani, iar de atunci, cel putin pe raza Timisoarei, canalul a ajuns un adevarat depozit de gunoi. In apele sale zac frigidere, caroserii de masini si tot felul de alte obiecte din fier sau din plastic, nedegradabile.

Legatura directa Timisoara-Rotterdam
Bega este primul canal navigabil din Romania, construit in urma cu 280 de ani. Are o lungime de 44 de kilometri pe teritoriul tarii noastre si alti 72 pe cel al Serbiei. Canalul era o ruta navigabila deosebit de eficienta si ieftina pana la Dunare si Rin, Timisul avand legatura directa pentru transportul marfurilor pana la Rotterdam. La finele celui de-al doilea Razboi Mondial, raul era navigabil pentru ambarcatiuni de dimensiuni reduse, care ajungeau in Serbia, iar de acolo pe Dunare pana in Olanda. Incepand cu anul 1958, navigatia pe Bega a fost sistata.

Sursa: Georgeta Petrovici - www.infoportal.ro