Fauna Timisoara | Starea Florei si Faunei in Timisoara

Fauna Timisoara | Flora Timisoara | Flora si Fauna Banat
Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Timisoara > Flora Si Fauna


 
 

Flora Si Fauna

Oferte Timisoara 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Timisoara

Nota 8.8 din 10 pe baza a 11 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Timisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Spatiul Timisorean se incadreaza, in zona padurilor de stejar, distruse in trecut de oameni, pentru obtinerea lemnului necesar construirii cetatii si caselor, cat si pentru castigarea de terenuri cultivabile.

In prezent, cu exceptia catorva areale impadurite cu cer si garnita, Padurea Verde, Padurea Bistra, Padurea Giroc, Sag, teritoriul se incadreaza in silvostepa antropogena ce caracterizeaza intrega Campie Panonica.

Peisajul este diversificat si de aparitia vegetatiei de lunca, de-a lungul principalelor rauri, in cadrul careia predomina arborii de esenta moale.

Fauna padurilor Timisorene cuprinde putine mamifere, reprezentate doar prin cateva insectivore si rozatoare. Pasarile sunt, in schimb, numeroase, unele avand importanta cinegetica,dintre ele amintim fazanul.

Fauna de silvostepa si stepa, desi mai putin variata fata de cea de padure, prezinta un mai mare numar de specii de interes cinegetic cum ar fi iepurele, caprioara, prepelita, potarnichea, fazanul, si multe altele.

In cadrul faunei piscicole, dominanta este specia crapului, alaturi de care traiesc platica, obletul, babusca, sebita, stiuca, suport natural pentru pescuitul sportiv.