Obiective turistice Targu Ocna | Orasul Targu Ocna | Turism Targu Ocna

Obiective turistice Moldova | Targu Ocna - Obiectiv Turistic
Cazare Romania > Moldova > Judetul Bacau > Cazare Targu Ocna > Obiective Turistice Targu Ocna


 
 

Obiective Turistice Targu Ocna

Oferte Targu Ocna 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Targu Ocna

Nota 8.7 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Targu Ocna

 
     
 
 
 
     
 
 

Vizitand orasul Targu Ocna, turistii au posibilitatea de a explora potentialul turistic al zonei limitrofe , care cuprinde numeroase obiective de interes turistic:

Statiunea Slanic Moldova - situata in Carpatii rasariteni (la 530 m. altitudine) , la 18 km. de statiunea Targu Ocna si la 84 km. de Bacau. Statiunea Slanic Moldova, cunoscuta si sub numele de Perla Moldovei, este cunoscuta atat in tara cat si in strainatate pentru apele minerale si peisajele pitoresti.

Apele minerale sunt folosite in tratarea bolilor digestive, de ficat, de plamani, de nutritie si metabolism, a reumatismului , a bolilor cardio-vasculare cat si a bolilor asociate, cum ar fi neurastenia si bolile profesionale.

Barajul Poiana Uzului - este incastrat in faciesul gresiei de Tarcau de la Pivniceri, avand o inaltime de 84 m. si o lungime de 507 m. Lungimea lacului de acumulare este de 3,8 km., suprafata de 334 ha., volumul de 98 mil. m. c. apa si are adancimea de maxima de 64,7 m. Satisface cerintele de apa potabila pentru toate orasele trotusene.

Parcul dendrologic Haghiac - rezervatia forestiera ce cuprinde numeroase specii de plante , in special arbori. Parcul este situat pe Valea Dofteanei la 13 km. nord-vest de Tg. Ocna si la 3 km. de Dofteana.

Palatul si parcul Ghika din Comanesti, realizate in ultimul deceniu al sec.XIX de catre Dimitrie N. Ghika. In prezent gazduieste un muzeu de etnologie si arta.

Castelul familiei Stirbei este situat la 3 km. de Darmanesti , intr-o padure milenara.

Manastirea Bogdana aflata in localitatea Stefan cel Mare, ctitorita in anul 1670;

Biserica Adormirii din Borzesti -Onesti- ridicata in 1493 de catre Stefan cel Mare pe locul legendarului Stejar din Borzesti.

Muzeul memorial George Enescu din Tescani.