Harta Paraguay | Poze Paraguay | Informatii utile Paraguay

Harta Paraguay | Informatii utile Paraguay | Date generale Paraguay | Poze si imagini Paraguay
 

Cazare Romania > Harta lumii > America de Sud > Harta Paraguay

 
 

Harta Paraguay

Harta Paraguay | Poze Paraguay | Informatii utile Paraguay
 
     

 
 

Suprafata: 406.752 km2

Asezare geografica: 19?20" - 27?40" S, 54?15"- 62?40" V

Populatia: 4.397.000 locuitori

Densitatea populatiei: 10 locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Asuncion, 729.307 locuitori

Limbi vorbite: spaniola si guarani

Produse importate: combustibili si lubrifianti, piese de masini, utilaje de transport si sccesorii, produse chimice, bauturi si tutun.

Produse exportate: bumbac, boabe de soia, uleiuri vegetale, cafea, produse din carne, cherestea

Moneda oficiala: guarani 91 guarani = 100 centimos)

Produsul intern brut: 10.000 milioane dolari SUA

Forma de stat: republica

Caracteristici geografice
Paraguay nu are iesire la mare. Este impartita in doua regiuni de raul Paraguay. La vest de acest rau este zona de depresiune Gran Chaco, 60% din suprafata tarii, strabatuta de multe rauri, care se inalta spre Anzi. L a est de raul Paraguay se afla Platou Parana, cu inaltimea medie 300-600 m si atingand 700 m in Cordillera de Caaguazu.

Clima
Clima este subtropicala, cu temperaturi de vara intre 25-30?C. Temperatura medie iarna este 15?C. In partile vestice ale Chaco, cantitatea totala de precipitatii este de numai 75 cm, in restul tarii ploua in principal in timpul iernii. Iarna pot fi secete.

Transportul
Exista 2000 km de cale ferata si 11.320 km de drumuri, dintre care 2000 km pavate. Majoritatea drumurilor nepavate sunt inchise vara. Calea ferata leaga regiunea de Argentina, peste raul Parana, cu feribot pana la reteaua de cai ferate din Argentina. Transportul fluvial este important, existand 3100 km de cai navigabile.

Populatia si orasele
95% din locuitori sunt metisi (de origine mixta spaniola si guaran). Exista un numar mic de amerindeni, negri, europeni si asiatici. 13000 de mennoniti ( de origine germano-canadiana) traiesc in regiunea Chaco. Menonitii si indieni traiesc in regiunea Cahaco practic nelocuita. asuncion este cel mai important oras. Al doilea este Ciudad del Este ( fostul Presidente Stroessner), cu 110.000 de locuitori- datorita barajului Itaipu de pe Parana

Agriculura si silvicultura
Agricultura angajeaza 47% din forta de munca, cultivand in principal culturi de subzistenta. Doar 5% din suprafata este arabil si 39% pasune. Pentru comert se cultiva putin yerba, mate 9 pentru ceai), cafea, tutun, fructe, bumbac si plante oleaginoase. Cresterea vitelor este principala activitate peste 7 milioane de animale dand peiei si carne.

Industria
Industria este in principal asociata cu produsele agricole , 99% din electricitate este produsa in hidrocentrale. Se exporta energie in Argentina si Brazilia. Cel mai mare baraj din lume,pe Itaipu la granita cu Brazilia, este acum functional.

 
     
 
 
 
     
  
 

Paraguay link-uri utile | Informatii utile Paraguay