Harta Botswana | Poze Botswana | Informatii utile Botswana

Harta Botswana | Informatii utile Botswana | Date generale Botswana | Poze si imagini Botswana
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Africa > Harta Botswana

 
 

Harta Botswana

Harta Botswana | Poze Botswana | Informatii utile Botswana
 
     

 
 

Suprafata: 582.096 km2

Populatia: 1.400.000 locuitori

Densitatea populatiei: 2 locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Gaborone 59.657 locuitori

Limbi vorbite: limba oficiala: engleza; limba nationala: setswana

Produse importate: produse alimentare, utilaje de transport, produse textile, produse petroliere, autovehicule

Produse exportate: diamante, cupru, nichel, carne de vita si produse de carne de vita

Produsul intern brut: 3.539.000.000 dolari SUA

Forma de stat: republica

Populatia
Cea mai mare parte a populatiei traieste in partea de sud-est, unde densitatea poate sa atinga pana la 15 locuitori pe km2. 21% reprezinta populatia urbana. Aproximativ 80% din locuitori sunt tswana. Una dintre cele mai vechi rase ale Africii, bosimanii, traieste in Desertul Kalahari.

Caracteristici geografice
Aceasta republica fara iesire la mare este in cea mai mare un podis, cu o medie de inaltime de 1.000 m. Raurile se dreneaza in valea Limpopo. In nord se gasesc mlastinile Okavango. Cea mai mare parte a tarii este teren arid sau semiarid.Clima este calda si secetoasa. Cantitatea de precipitatiii scade spre vest si spre sud. Francistown, in partea mai umeda de nord-est, are o cantitate de precipitatii de 45 cm pe an si temperaturi medii de 24?C in ianuarie si 15?C in iulie

Economia
Mineritul aduce cea mai mare partea veniturilor dar agricultura mai este inca principala activitate. Doar 2% din suprafata tarii se pot utiliza pentru cultivarea plantelor; aproximativ 70% se utilizeaza pentru pasuni. Doar 50% din cerintele de hrana sunt produse in tara. Principalele plante cultivate sunt porumbul, sorgul, arahidele, meiul, floarea-soarelui, legumele cu pastai, legumele, fructele si putin bumbac. Turmele de vite si de oi au fost reduse de seceta. 17% din suprafata tarii sau parcuri nationale sau rezervatii pentru vanatoare. Diamantele se extrag la Orapa si Jwaneng (al treilea producator din lume), nichelul si cuprul la Selebi-Pikwe. Diamantele aduc 80% din venituri.

 
     
 
 
 
     
  
 

Botswana link-uri utile | Informatii utile Botswana