Harta Tanzania | Poze Tanzania | Informatii utile Tanzania

Harta Tanzania | Informatii utile Tanzania | Date generale Tanzania | Poze si imagini Tanzania
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Africa > Harta Tanzania

 
 

Harta Tanzania

Harta Tanzania | Poze Tanzania | Informatii utile Tanzania
 
     

 
 

Suprafata: 945.037 km2

Asezarea geografica: 1? - 11?45" S, 29?20" - 40?38" E

Populatia: 29.700.000 locuitori

Densitatea populatiei: 31.5 locuitori/km2

Capitala: Dodoma, 85.000 locuitori

Capitala administrativa si cel mai mare oras: Dar es Salaam, 757.346 locuitori

Limbi vorbite: swahili si engleza

Produse importate: piese de masini, produse textile, produse petroliere, fier si otel, alimente

Produse exportate: cafea, ceai, sisal, tutun, anacard, bumbac, diamante

Moneda oficiala: siling tanzanian (1 siling=100 centi)

Produsul intern brut: 2.700.000.000 dolari SUA

Forma de stat: republica

Caracteristici geografice
Tanzania include fragmentul continental si Zanzibarul, Pemba si Lathamul - insule coraliere joase. O campie de coasta se inalta intr-un podis, cu inaltimea medie de 1000 m, cu vai si munti. Muntii ating 5.895 m in Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa. O ramura a vaii riftului din Africa de est strabate tara si include Parcul National Serengeti. 53.500 km2 din Tanzania sunt lacuri, in principal o parte a Lacului Victoria.

Clima
Depresiunile de coasta sunt umede, cu precipitatii totale de 100-150 cm comparativ cu 50-100 cm in interior. Anotimpul ploios este intre noiembrie si aprilie in interior. Coasta are doua sezoane ploioase si temperaturile sunt mai inalte. Temperaturile medii la Dar es Salaam sunt de 28?C in ianuarie si si 24?C in iulie, cu precipitatii de 100 cm; pentru Dodoma, la o inaltime de 1.120 m, cifrele sunt de 24?C, 19?C si 56 cm.

Agricultura
80% din forta de munca lucreaza in agricultura. Se cultive 6% din suprafata si 40% sunt pasuni. Pentru comert se cultiva cafea, sisal, tutun, cuisoare, bumbac si nuci de cocos. Agriculturii este de subzistenta, porumbul fiind principala planta cultivata pentru hrana. Se cresc vite, capre si oi. 48% din Tanzania sunt paduri si, desi defrisarea este o problema grava, schemele de replantare sunt in dezvoltare. Pescuitul este o importanta sursa de hrana si de venituri pe coasta si langa lacuri.

Mineritul si industria
S-au gasit gaze naturale langa Insula Songo si la Kimbiji, iar petrolul in dreptul Pembei. Se extrag fosfati, fier, diamante, aur, nichel, staniu si carbuni. Mineritul si prelucrarea produselor agricole sunt principalele industrii. 59% din energia electrica este asigurata de hidrocentrale, in special pe raul Pangani langa Tanga. Turismul este o industrie importanta.

 
     
 
 
 
     
  
 

Tanzania link-uri utile | Informatii utile Tanzania