Harta Coreea de Nord | Poze Coreea de Nord | Informatii utile Coreea de Nord

Harta Coreea de Nord | Informatii utile Coreea de Nord | Date generale Coreea de Nord | Poze si imagini Coreea de Nord
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Asia > Harta Coreea de Nord

 
 

Harta Coreea de Nord

Harta Coreea de Nord | Poze Coreea de Nord | Informatii utile Coreea de Nord
 
     

 
 

Suprafata: 120.538 km2

Asezare geografica: 3759" - 431" N, 1243" - 13057" E

Populatia: 22. 193.000 locuitori

Densitatea populatiei: 175 locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Phenian 9Pyongyang), 2.000.000 locuitori

Limba oficiala: coreeana

Produse importate: piese de masini, produse petroliere, carbune cocsificabil, cereale

Produse exportate: minerale, in special minereuri de fier, produse metalurgice, produse chimice

Moneda oficiala: won (1 won = 100 chon)

Produsul intern brut: 20.000.000.000 dolari SUA

Forma de stat: republica

Industria
Coreea de Nord este bogata in minerale si industria s-a dezvoltat putin, dar lipsa de organizare si de valuta straina a avut ca rezultat o crestere economica foarte lenta in ultimii ani. Principalele industrii sunt cele de masini, de produse militare, din bumbac,miniera, de produse metalurgice si de prelucrare a alimentelor. Principalele minerale sunt fierul din Musan, manganul, zincul, plumbul, cuprul si uraniul.
Multe industrii s-au dezvolatat in timpul ocupatiei japoneze, din 1910-1945. De atuci, industriile s-au nationalizat si noile dezvoltari au fost limitate. Industriile create mai recent sunt cele de ciment, produse chimice si bunuri usoare, indeosebi produse textile, care folosesc fabrici automatizate foarte moderne. Pyongyang si Chongjin 9754.128 locuitori) sunt principalele centre.

Exista numai 4500 km de cai ferate, din care 2700 sunt electrificate. Unele cai navigabile interne se folosesc pentru comert, iar principalele porturi oceanice sunt Chongjin, Hungnam si Wonsan, pe coasta Marii Japoneze si Haeju pe coasta Marii Galbene.

Agricultura
20% din suprafata de uscat a tarii este folosita pentru culturi, iar 15 pentru pasuni. 74% este acoperita cu paduri. Principala zona agricola se afla in depresiunile din vest, in special la sud de Pyongyang, si o zona mai mica laga Hambung (775.000 locuitori) in est. 33% din culturi sunt lanuri de orez. Suprafete mari sunt cedate pentru cartofi, pasari domestice, porci si vite. La cooperative s-a introdus putina organizare moderna. Mai multe scheme de irigatii au facut sa creasca productivitatea si exista un proiect de asanare la scara larga a zonelor litorale afectate de maree pentru a castiga mai mult pamant din mare. Mecanizarea s-a raspandit dupa 1980, si agricultura a devenit mult mai eficienta, desi 48% din populatie este inca angajata la ferme

 
     
 
 
 
     
  
 

Coreea de Nord link-uri utile | Informatii utile Coreea de Nord