Harta Singapore | Poze Singapore | Informatii utile Singapore

Harta Singapore | Informatii utile Singapore | Date generale Singapore | Poze si imagini Singapore
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Asia > Harta Singapore

 
 

Harta Singapore

Harta Singapore | Poze Singapore | Informatii utile Singapore
 
     

 
 

Singapore

Suprafata: 639 km2

Populatia: 2818200 locuitori

Densitatea populatiei: 4206 locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Singapore 2.600.000 locuitori

Limbi oficiale: malaeza, mandarina, tamila si engleza sunt toate limbi oficiale in Singapore

Produsul intern brut: 86.600 milioane dolari SUA

Produse importate: piese de masini, textile, produse chimice, combustibili, alimente

Moneda oficiala: dolar Singapore (1 dolar=100 centi)

Forma de stat: republica

Clima
Clima este calda si umeda peste tot, fara un anotimp cu adevarat rece. Musonul de sud-vest bate intre aprilie si septembrie si aduce ploaie in multe regiuni, iar musonul de nord-est aduce ploi mari intre noiembrie si martie. Temperaturile variaza putin, chiar si noptiile fiind calde si umede. Muntii Cameron au o temperatura medie de circa 18C in fiecare luna. Kuala Lumpur si Singapore au temperaturiile medii de circa 27C, cantitatea de precipitatii fiind de peste 10 cm in fiecare luna.

Caracteristici geografice
Singapore consta dintr-o insula principala si 54 ostroave mai mici, si nu are inaltimi mari. Initial mlastinoasa pe alocuri, o mare parte din teren a fost drenata si s-a creat mai mult uscat prin asanarea marii.
Brunei, format din doua parti, este plasat in depresiunile de coasta ce se intind de-a lungul nordului Insulei Borneo. Spre interior, Brunei este deluros, depasind inaltimea de 500 m la granita cu Sarawak.

Paduri
Padurile tropicale acopera o mare parte din Malaezia si Brunei, exploatarea padurilor fiind o importanta sursa de venit. 5% din Singapore sunt acoperite cu paduri.

Industria
Singapore este foarte industrializat. Exista industrii grele ca rafinarea petrolului si reparatiile navale, dar si prelucrarea cauciucului, fabrici de produse electronice, alimente si bauturi si servicii financiare.

Agricultura
Singapore a renutat treptat la agricultura, pe masura dezvoltarii industriei. Singapore are pescarii mari, ce exploateaza stiintific pestele si sunt o sursa utila de hrana. Brunei incearca sa-si imbunatateasca agricultura prin finantare de la guvern. Doar 15% din suprafata este cultivata, iar 80% din alimentele necesare trebuie importate, dar productia de orez si legume se afla in crestere. Malaezia are o agricultura productiva, in special in depresiunile vestice unde plantatiile exista de multi ani. Cauciucul este si acum apreciat (Malaezia este cel mai mare producator din lume), dar uleiul de palmier a devenit mai important si este mai profitabil. Noile scheme de irigatie au crescut productia in nord-vest, precum si in regiunile interioare.

Orase
In Singapore, 100% din cetateni locuiesc in oras, 76% au origine chineza, iar 15% sunt malaezi.

 
     
 
 
 
     
  
 

Singapore link-uri utile | Informatii utile Singapore