Harta Georgia | Poze Georgia | Informatii utile Georgia

Harta Georgia | Informatii utile Georgia | Date generale Georgia | Poze si imagini Georgia
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Asia > Harta Georgia

 
 

Harta Georgia

Harta Georgia | Poze Georgia | Informatii utile Georgia
 
     

 
 

Suprafata: 69.700 km2

Populatia: 5.456.000 locuitori (70% georgieni)

Densitatea populatiei: 78% locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Tbilisi, 126.00 locuitori

Trecutul istoric
Georgia are o cultura straveche, cu limba si alfabet propriu. Majoritatea populatiei este crestin ortodoxa. Unul dintre cei mai mari faimosi georgieni a fost Iosif Stalin. Georgia a devenit independenta in 1918, apoi a devenit parte a URSS in 1921, de care s-a departit in anul 1991 si a devenit membra a ONU. S-a alaturat Comunitatii Statelor Independente (CSI) in 1994. Georgia are mai multe regiuni in care minoritatile etnice dores o mai mare autonomie. Ossetia de Sud din centrul si nordul Georgiei, abolita ca entitate separata in anul 1990, Abhazia din nord-vest si Abhazia din sud-vest. La inceputul anilor 1990 in aceste regiuni au avut loc lupte intre cele trei minoritati etnice si fortele georgiene, cauzand instabilitatea politica grava.

Caracteristici geografice
Georgia are un teren aspru, continand cele mai inalte varfuri din Muntii Caucaz. O treime din suprafata tarii este impadurita. Pe coasta Marii Negre clima are caracter mediteranean, dar este rece in munti. Tbilisi are o temperatura medie de 25C in iulie si 3C in ianuarie, cantitatea de precipitatii find de 47 cm pe an.

Industria
Sunt importante carbunele din Tkvarchcli si Tkibuli, manganul si alte minerale precum titeiul, aurul si fierul. Langa Tbilisi se produce energie hidroelectrica. Siderurgia si constructiile navale sunt in dezvoltare. La Rustavi este o uzina metalurgica si la Kutaisi o uzina de motoare. Agricultura locala furnizeaza materia prima pentru prelucrarea textilelor, a ceaiului si a alimentelor.

Agricultura
Din cauza terenului aspru doar o mica suprafata poate fi cultivata, insa se gasesc culturi bogate de raspandite pe arii izolate. Depresiunile subtropicale, de-a lungul coastei Marii Negre, produc ceai , citrice, ulei de tung, lacuri si cerneluri de tipografie. Regiunea din jurul orasului Kutaisi este vestita pentru podgorii si matase. Granele, cartofii, sfecla de zahar si legumele sunt raspandite si sunt importante carnea , laptele, ouale si lana

 
     
 
 
 
     
  
 

Georgia link-uri utile | Informatii utile Georgia