Harta Muntenegru | Poze Muntenegru | Informatii utile Muntenegru

Harta Muntenegru | Informatii utile Muntenegru | Date generale Muntenegru | Poze si imagini Muntenegru
 

Cazare Romania > Harta lumii > Harta Europa > Harta Muntenegru

 
 

Harta Muntenegru

Harta Muntenegru | Poze Muntenegru | Informatii utile Muntenegru
 
     

 
 

Muntenegru este un stat in sud-estul Europei. Are o populatie de 621.000 de locuitori. Capitala tarii este Podgorica. Limba oficiala este limba sarba iar pe langa aceasta in administratia locala este folosita unde este cazul si limba albaneza. Sarbatoarea de stat este 13 iulie, ziua in care Congresul de la Berlin a confirmat in anul 1878 independenta Principatului Muntenegru. Din 11 mai 2003 presedinte al Republicii Muntenegru este Filip Vujanovic. Seful guvernului este din 26 noiembrie 2002 Milo Dukanovic, un adept al proclamarii independentei Muntenegrului fata de Serbia.

In urma rezultatului referendumul din 21 mai 2006, Muntenegru si-a declarat independenta la 3 iunie 2006, si din saptamana care incepe cu 11 iunie se afla in proces de recunoastere internationala generala.

Muntenegru se margineste cu Croatia, Serbia, Bosnia si Hertegovina si Albania.

Muntenegru cuprinde piscuri inalte, la granitele cu Serbia si Albania, o regiune carstica, si o campie de coasta ingusta, de la 1 la 6 km latime. In nord, campia dispare total, iar Muntele Lovcen si Muntele Orjen patrund abrupt in Golful Kotor.

Intinsa regiune carstica a Muntenegrului se afla la altitudini de aproximativ 1.000 m, insa in unele parti depaseste 2.000 de metri, cum ar fi in zona Muntelui Orjen (1,894 m), cel mai inalt masiv din lanturile muntoase calcaroase aflate de-a lungul coastei. Valea raului Zeta, cu o altitudine de 500 m, este cel mai jos segment.

Muntii Muntenegrului au altitudini ce depasesc, in medie, 2.000 de metri. Lanturile montane ale tarii au fost printre cele mai erodate de ghetari din intreaga Peninsula Balcanica in timpul ultimei ere glaciare

Orase din Muntenegru sunt: Podgorica (capitala; 211.788 locuitori), Nikšic, Pljevlja, Bijelo Polje, Herceg Novi, Berane, Kotor

 
     
 
 
 
     
  
 

Muntenegru link-uri utile | Informatii utile Muntenegru